Početak nove SKA sezone 2023/24.

Početak nove SKA sezone 2023/24.

Početak nove SKA sezone 2023/24.

Dragi prijatelji, nakon letnje pauze, nova, osma SKA sezona je pred nama, pa ćemo vam izneti niz korisnih informacija u vezi sa njom:

Struktura takmičenja ostaje slična prošlogodišnjoj, uz glavnu promenu koja se tiče broja tematskih stotki, gde ćemo umesto dosadašnjih šest, ponovo imati osam stotki, koje imenom i dobrim delom strukture odgovaraju podeli oblasti na Državnom i Svetskom prvenstvu. Za mart mesec planirano je treće izdanje NS Opena, na kojem će naši kvizaši moći da ukrste koplja sa kvizašima iz regiona, a i ove sezone je, u organizaciji SKA, planirano učešće domaćih takmičara na stranim takmičenjima poput irskog, hrvatskog, austrijskog, norveškog, zadarskog i drugih opena. Sistem bodovanja za Kviz kup Srbije će, po dogovoru sa julske skupštine, pretrpeti jednu promenu, a to je da se takmičaru boduju dva od tri najbolja rezultata sa tri velika takmičenja (Državno prvenstvo, Serbian open, Svesko prvenstvo), umesto dosadašnjih sva tri. Menja se i format Juniorske lige, gde su srednjoškolci imali četiri testa prilagođena svom uzrastu, već će se rangirati po rezultatima na Masters turnirima.

Kotizacije za sezonu 2023/24. iznose:

  • Godišnja članarina iznosi 1500 din, pri čemu se ukida 100 dodatnih dinara po svakom testu na koji član izađe. Plaćanjem 1500 din na početku sezone, takmičar ima obezbeđena besplatna učešća na 4 mastersa, Državnom individualnom prvenstvu, Državnom prvenstvu parova i Serbian openu). U suprotnom, takmičari koji nisu članovi, plaćaće masterse i državno individualno prvenstvo 400 din po testu (300 za studente), kao i 400 din po paru na državnom prvenstvu parova – drugim rečima, članarina (zajedno sa članskim doprinosom) članu SKA obezbeđuje godišnju uštedu od 1100 din.
  • svaki T100 koštaće po 300 din, kao i dosad
  • svi domaćinski testovi koštaće po 200 din (popust 50% za penzionere)kao i dosad
  • svi tematski testovi na slobodnu temu koštaće po 200 dinkao i dosad

SKA još uvek traži autore testova na slobodnu temu, pa svoje interesovanje za te kvizove možete iskazati popunjavanjem prijave na linku.

Spisak kvizova i njihovih autora za sezonu 2023/24. je sledeći:

TEST AUTORI
DRŽAVNO INDIVIDUALNO SANJA I SLAVIŠA MILOVANOVIĆ
DRŽAVNO PAROVI MILOŠ STOJANOVIĆ
M1 DUŠAN TORBICA, MIHAJLO ZDRAVKOVIĆ
M2 SARA LUKAČ
M3 LAZAR ŽIVKOV, TAMARA TOMIN
M4 ALEKSA STEFANOVIĆ
T100 KULTURA ALEKSANDAR DRAČA
T100 ISTORIJA KARLOS FRANKO
T100 SVET SERGEJ ŠALETIĆ
T100 ZABAVA STEFAN GRNČARSKI
T100 MEDIJI DARKO JOVANOV
T100 NAUKA DUŠAN TORBICA
T100 SPORT NIKOLA RANĐELOVIĆ, MATEJA KOJIČIĆ
T100 ŽS BORIS STANKOVIĆ
D1 BOJAN LUKIĆ
D2 BRANIMIR ARSIĆ
D3 LUKA BOŠNJAK
D4 STEFAN STANKOVIĆ
SERBIAN OPEN ŽARKO STEVANOVIĆ
SLOBODNA TEMA 1 DUŠAN TRIFUNOVIĆ
SLOBODNA TEMA 2 prijava na linku
SLOBODNA TEMA 3 prijava na linku
SLOBODNA TEMA 4 prijava na linku

SKA Sezonu 2023/24. otvaramo u ponedeljak 21. avgusta sa dva kviza na slobodnu temu (Domaći film i Slovenske zemlje), nakon čega u septembru sledi prvi Masters, koji su sastavili Mihajlo Zdravković i Dušan Torbica

Sve u svemu, ako volite kviz, budite uz nas i u osmoj SKA sezoni.

Vaša Srpska kviz asocijacija

Ostavite odgovor