Početak nove SKA sezone 2021/2022.

Početak nove SKA sezone 2021/2022.

Dragi prijatelji,

nakon kraće pauze nakon duge sezone 2020/2021, nova, šesta SKA sezona je pred nama, pa ćemo vam izneti niz korisnih informacija u vezi sa njom.

Prva informacija tiče se članarine: promene cene NEMA, dakle 1000 dinara će vam ove godine obezbediti besplatno učešće na četiri masters turnira, kao i na državnom prvenstvu, koje će, nadamo se, biti održano na proleće.

Druga informacija tiče se promena samog broja takmičenja i njegovog smanjenja u odnosu na prošlu godinu. Iz ovogodišnjeg kalendara potpuno izbacujemo A100 takmičenja, tj. mešovite stotke. Takođe, novina je da ćemo uvesti i državno prvenstvo za parove, o kojem će biti više reči na proleće, kada državna prvenstva dođu na red. Nastavićemo praksu iz 2021. godine, da se trudimo da organizujemo i međunarodna prvenstva u našim gradovima, poput onog norveškog ili hrvatskog. Broj domaćih takmičenja koje će SKA organizovati je sledeći:


Kao što znate, početkom oktobra „raspisali“ smo konkurs za autore svih testova. Sva autorstva su podeljena naspram ličnih preferencija autora – sa nekima od njih, mahom iskusnima, smo u prethodnom periodu imali veoma dobru saradnju, a jedan deo autora će se u toj ulozi naći prvi put, te smo na taj način nastavili praksu davanja šanse novim ljudima.

Ovom prilikom najavljujemo i da će SKA sezona početi za vikend 4-5. decembar, kada ćemo raditi tematsku stotku iz Civilizacije i istorije, autorke Sanje Žarković i prvi Domaćin, autora (i novog tragača) Milana Bukvića. Do kraja 2021. godine u planu je i prvi masters autora Luke Bošnjaka (samim tim i prvi Junior za naše srednjoškolce) i barem još jedna ili dve tematske stotke, o čemu ćete, kao i uvek, biti na vreme obavešteni.

Stojimo Vam na raspolaganju za sva pitanja.

Vaša Srpska kviz asocijacija

Ostavite odgovor