Izveštaj sa V Memorijala Mirka Miočića – Zadar 2021.

Izveštaj sa V Memorijala Mirka Miočića – Zadar 2021.

Dragi prijatelji,

Devetorica kviz igrača iz Srbije imalo je priliku da proteklog vikenda učestvuje na jednom od najznačajnijih regionalnih kviz takmičenja, Memorijalu Mirka Miočića. Ovo nadmetanje u znanju organizuje se pod ovim imenom po peti put, u rodnom gradu jedne od omiljenih ličnosti hrvatske kviz scene i tragača u hrvatskoj verziji „Potere“, u periodu od 2013. do 2016. godine.

Srbiju su na ovom takmičenju predstavljali najbolji domaći takmičar za prethodnu SKA sezonu, Ivan Andonov; zatim Đorđe Blagojević, Stefan Grnčarski, Mihajlo Zdravković, Dušan Torbica i David Galiot (svi iz Beograda) i Lazar Živkov, Marko Nikolić i Branimir Arsić (iz Novog Sada).

Program je otvoren još u petak uveče revijalnim “random” pab kvizom, na kojem su naši Grnčarski i Torbica, iako su imali najviše poena, na kraju zauzeli drugo mesto, a sa njima u ekipi bili su i Krešimir Sučević-Međeral, Saša Benzon i Valentin Herman. Prvi kviz u celodnevnom subotnjem programu bio je „Ritam ludila“, tematski kviz iz muzike sačinjen od 50 pitanja. Od 78 takmičara, trijumfovao je Dean Kotiga sa 42 boda, a naši takmičari ostvarili su fenomenalne rezultate, jedan je bio u TOP 3, a dvojica u TOP 20:

Usledio je tematski kviz „Domaćica“ na kojem je učestvovao Ivan Andonov i zauzeo 90. mesto od 97 takmičara. Naredni veliki događaj za naše takmičare bio je individualni kviz, gde se 143 takmičara nadmetalo na 8 setova koji su sadržali po 20 pitanja. Ubedljivo najbolji bio je mladi 24-godišnji Splićanin Lucian Šošić sa 117 poena, što je i potvrdio na finalu koje je odigrano nakon završetka „regularnog“ dela takmičenja. Naši takmičari su ponovo bili na zadovoljavajućem nivou:

Za kraj subotnjeg programa ostao je spektakl u vidu ekipnog kviza, na kom je učestovovalo 54 ekipe sa po 4 člana, dakle 216 takmičara! Kviz se sastojao iz 4 seta po 20 pitanja, trijumfovala je ekipa Prstići (Kotiga, Živanović, Velić, Benić), a naša delegacija nastupila je u ekipama Tim Srbić 1 (Andonov, Zdravković, Galiot, Živkov), Tim Srbić 2 (Blagojević, Grnčarski, Arsić, Torbica) i Andonovljeva sveska (Mujkić, Karleuša, Arbani, Nikolić). Ostvareni su sledeći rezultati:

Nedeljni program otvorio je tematski kviz „Dizni“, na kojem je Ivan Andonov osvojio 9. mesto od 63 takmičara, a program se završio kvizom parova, na kojem je učestvovao 81 tandem, a kviz se sastojao iz 5 setova od po 40 pitanja.

Od ostalih vesti, napominjemo da je udruga KviZD uručila tri zahvalnice ovdašnjim takmičarima za organizovanje zadarskih kvizova u Beogradu (Ivanu Andonovu), Novom Sadu (Branimiru Arsiću) i Nišu (Braci Kundaliću), kao i da je Ivanu Andonovu dodeljena medalja za drugo mesto na oblasti svet.

Važnije od svih ovih brojki i rezultata jeste druženje i sam utisak o četiri dana koja je naša kviz delegacija provela u prelepom Zadru. Domaćinima čestitke na sjajnoj organizaciji i iskreno se nadamo da ćemo se i dogodine ponovo videti u Zadru, kao i da ćemo moći da uzvratimo gostoprimstvo na nekom događaju ovakvog tipa u Srbiji!

Ostavite odgovor