Odlični rezultati Ivana Andonova na II Memorijalu Mirka Miočića

Odlični rezultati Ivana Andonova na II Memorijalu Mirka Miočića

 

Ivan Andonov i Marijana Jakovašić

 

U Zadru je proteklog produženog vikenda održan II Memorijal Mirka Miočića u čast preminule legende hrvatskog kviza, na kome je Srbiju ponovo predstavljao Ivan Andonov.

Preko dvesta kvizaša rešavalo je ukupno hiljadu pitanja, a apsolutna pobednica je Marijana Jakovašić koja je osvojila indivudualni kviz i dva od osam tematskih kvizova (životni stil i domaćica).
Prvo mesto i prelepi paški sir za muziku i umetnost odneo je Lovac iz “Potjere” Dean Kotiga, istoriju i duhovnost Neven Milijić, a sport osvajač olimpijskog srebra u ovoj oblasti Perica Živanović sa nestvarnih 47 od 50 na prilično zahtevnom setu pitanja.
Našem Ivanu Andonovu je za razliku od prošle godine za dlaku izmakao plasman u finalnih 10 na individualnom, ali je odmah potom sve to nadomestio osvajanjem prvog mesta na filmu i trećeg mesta kao najbolji muškarac na životnom stilu iza već pomenute Marijane Jakovašić i Lovkinje iz “Potjere” Morane Zibar.
Posebno je uzbudljiv bio film, gde su i Andonov i Kotiga imali po 42 od 50, pa je pobednik odlučivan “countback” metodom – gledanjem odgovora od poslednjeg ka prvom pitanju (pošto se kasnija pitanja u setu smatraju težim). Od pitanja 50 do 31 oni su imali identičan raspored tačnih i netačnih odgovora, da bi na pitanju 30 presudili anđeli iz Vendersovog “Neba nad Berlinom”.
Treba dodati da se Andonov plasirao u prvih 5 i na sportu, istoriji i umetnosti.
Što se ostalih kvizova tiče, u ekipnom je očekivano slavila Kotigina i Živanovićeva ekipa, što se dogodilo i u parovima.
Prve večeri je odigran i pab kviz nasumično složenih ekipa u kome su između ostalog mogle da se čuju i lake note Rokera s Moravu, a slavila je ekipa čiji je kapiten bio Perica Živanović, dok je u muzičkom delu istog kviza pobedila ekipa Ivana Jurića.
Zadarski kvizaši predvođeni Lovrom Jurišićem odradili su sjajan posao, kvizovi su održavani na Univerzitetu, u kafeu “Bazen”, zadarskom Arsenalu, ali i u Crkvi Svetog Donata, a urednik pitanja bio je jedan od najboljih hrvatskih kvizaša i sastavljača Krešimir Kira Štimac.
Ostaje nam da vas pozovemo da se priključite u učestvovanju na ovim sjajnim turnirima u Hrvatskoj, gde osim Zadra i Zagreb, Požega, od januara i Karlovac, ali i mnogi drugi gradovi imaju veoma bogate kviz programe, i tako uz sve aktivniju srpsku kviz scenu dopunite svoju agendu novim dragocenim poznanstvima i znanjima i ovim putem.

Ostavite odgovor