Svetsko prvenstvo u kvizingu 2018.

Svetsko prvenstvo u kvizingu 2018.

Dragi ljubitelji kvizova, pred nama je glavno takmičenje u sezoni i ono za šta smo se intenzivno pripremali u prethodnom periodu. Kao što znate, čeka nas Svetsko prvenstvo u kvizingu. Po sada već ustaljenom običaju, za ovaj globalni događaj rezervisana je prva subota u junu, dok se istog dana nadmeće preko 3000 takmičara, u preko 50 država sveta.

U Srbiji, takmičenje će biti održano u subotu 2. juna u 12 časova, u zgradi DPO u Staroj Pazovi, na Trgu Zorana Đinđića. Podsetimo, kotizacija za učešće na ovom takmičenju je 400 dinara, za studente 200 dinara, dok su članovi Srpske kviz asocijacije i ovoga puta oslobođeni plaćanja.

Test se sastoji iz 8 oblasti po 30 pitanja i radi se u dva dela. Za svaki deo na raspolaganju je po sat vremena, sa pauzom od pola sata između. Svako pitanje nosi jedan poen, a takmičaru se ne uračunava ona oblast koju je najslabije uradio, tako da je maksimalan broj bodova 210. Oblasti su: kultura, zabava, istorija, životni stil, mediji, nauka, sport i svet.
Ukoliko dva takmičara imaju isti broj bodova, prednost na listi imaće onaj takmičar koji je imao više bodova u najslabijoj oblasti (onoj koja mu nije uračunata). Za više detalja o samom konceptu takmičenja, pogledajte našu sekciju Svetsko prvenstvo. Titulu od prošle godine brani šestostruki svetski prvak, Englez, Kevin Ešmen.

Molimo Vas da nam potvrdite svoje prisustvo, prijavom na sledećem linku, a ako nemate fejsbuk profil, možete nam se javiti i elektronskom poštom.

Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu, da ćemo se videti u velikom broju, kao i da ćemo ponovo dostojno predstaviti Srbiju na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu.

Vaša Srpska kviz asocijacija

Ostavite odgovor