Prvenstvo Srbije u kvizingu 2017.

Prvenstvo Srbije u kvizingu 2017.

Mudra sova
Dragi ljubitelji kvizova,

s velikim zadovoljstvom možemo da najavimo sedmo po redu Prvenstvo Srbije u kvizingu. Ono će se održati u subotu 14. oktobra, u Staroj Pazovi, Zgrada DPO, Trg Zorana Đinđića bb, u 12 časova.

Test će se sastojati iz 240 pitanja, grupisanih u 8 tematskih celina po podeli Svetske Kviz Asocijacije: svet, zabava, kultura, nauka, životni stil, istorija, mediji i sport. Svaka od ovih oblasti će sadržati 25 pitanja, dok će deveta oblast po prvi put biti – Srbija. Ova oblast sastojaće se iz 40 pitanja, po 5 iz svake od navedenih oblasti. Testovi se rešavaju u dva bloka od po 60 minuta. Po već ustaljenom pravilu, najslabija oblast od navedenih osam ne ulazi u konačni skor takmičara. Skor iz oblasti Srbija ulazi u konačni zbir, ta oblast se ne može izuzeti. Rezultati ostvareni na prvenstvu Srbije računaju se za državnu rang listu u okviru kviz kupa Srbije, zajedno sa još četiri Masters turnira i Svetskim prvenstvom u kvizingu.

O daljim koracima i eventualnim prijavama, bićete obavešteni u narednim danima, preko naše fejsbuk stranice. Takođe, za svako pitanje ili sugestiju, možete nam se obratiti putem istog kanala.

Svim takmičarima želimo puno uspeha na predstojećem takmičenju.

Vaša Srpska kviz asocijacija

Ostavite odgovor