Obaveštenje o pitanjima sa Masters turnira

Obaveštenje o pitanjima sa Masters turnira

Dobre vesti za sve one koji nisu bili u prilici da rade prvi Masters turnir, a žele da provere svoje znanje. Primerak testa sa Mastersa održanog 16. septembra možete da naručite preko fejsbuk stranice Srpske kviz asocijacije, za šta bi trebalo da izdvojite 300,00 dinara (akо ste državljanin Srbije) ili 3 evra ako ste strani državljanin. Ovakva praksa će biti nastavljena i za naredne Masters turnire.

Neka od pitanja koja ste mogli da vidite na prvom Mastersu:

  • Koje životinje se nalaze u naslovu čuvenog mjuzikla Endrju Lojd Vebera, nastalog prema delu T.S. Eliota, koji je jedan od najdugovečnijih mjuzikla, kako na njujorškom Brodveju, tako i na londonskom Vest Endu?
  • Kada se kod Bordoa sastanu Garona i Dordonja nastaje estuar, koji se često pogrešno naziva rekom … kog imena?
  • Američki bend „Vilson Filips“  osnovan je 1989. godine od strane tri dame: Čajne Filips (Chynna Phillips) i sestara Karni i Vendi Vilson (Carnie i Wendy Wilson). Njihov prvi album, nazvan imenom grupe, iz 1990. je prodat u 10 milona kopija, što je bend učinilo najprodavanijom ženskom grupom do tada. Ovo i nije iznenadjenje, obzirom da su njihovi roditelji bili članovi veoma popularnih američkih bendova. U kojim bendovima su svirali otac i majka Čajne Filips – Džon i Mišel , odnosno otac sestara Vilson – Brajan? (Dovoljno je da navedete jedan od dva benda)
  • Kako se zove brazilski fudbalski klub, koji je izgubio praktično ceo tim (samo tri igrača su preživela) u avionskoj nesreći 28. novembra 2016, kada se zbog nestanka goriva avion srušio u blizini Medeljina, u Kolumbiji, gde je trebalo da se odigra revanš meč finala Kopa Sudamerikana protiv Atletiko Nacionala?

Za svaku nejasnoću ili pitanje, možete nam pisati na našoj Fejsbuk stranici.

Vaša Srpska kviz asocijacija

Ostavite odgovor