IN MEMORIAM: Jovica Pavlica

IN MEMORIAM: Jovica Pavlica

Jovica Pavlica

Sa žaljenjem vas obaveštavamo da nas je u nedelju, 22. januara napustio naš dragi prijatelj i kolega Jovica Pavlica. Sahrana je sutra, u sredu, 25. januara, u 10:30 časova, na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

Evo šta je naš prijatelj Kosta Željski napisao povodom Jovičinog odlaska:

„Dočekao je svoj imendan i onda otišao u tišini, kakva je samo njemu pristajala. Naš prijatelj, kolega i saborac, Jovica Pavlica, nije više imao snage da nerešen rezultat drži u svojim rukama. Izgubio je najteži duel, časno i pošteno, dostojanstven u smrti baš kao što je bio i za života.

Tih, zamišljen, umeren i blag, ulivao je oko sebe izvestan spokoj, a nama, koji smo imali tu sreću da ga upoznamo nikad nije uskraćivao savet, osmeh i lucidnu duhovitost, kakva krasi samo izabrane. Blistavog uma, krijući ključne reči pod prepoznatljivim brkovima, ovaj veliki erudita i vrsni kvizaš nalazio je odgovore čak i na najnemogućnija pitanja, što ga je svrstalo u sam vrh srpskog kvizovanja.

Jovice, mnogo toga si još mogao da pružiš, mnogo čemu da nas podučiš. Napustio si ovaj svet, ostavljajući nam jedini mogući odgovor na pitanje, rečenicu koju si često citirao, a koja glasi „Carpe diem…“

Hvala ti na svemu, Jovice!

Počivaj u miru i neka ti je laka zemlja!“

Ostavite odgovor