Kalendar takmičenja

calendar-2017

Poštovani ljubitelji kvizova, i u sezoni 2017/18 nastavljamo sa takmičenjima pod okriljem Srpske Kviz Asocijacije. Turniri koji se boduju za državnu listu su podeljeni u dve kategorije:

Rezultati sa turnira prve kategorije boduju se za godišnju rang listu sa koeficijentom 1.00 a rezultati sa Mastersa sa koeficijentom 0.75. Najslabiji rezultat koji takmičar ostvari u toku sezone se briše.

Raspored predstojećih takmičenja je sledeći:

  • Treća subota u septembru – I Masters
  • Druga subota u oktobru – Kviz prvenstvo Srbije
  • Treća subota u decembru – II Masters
  • Druga subota u februaru – III Masters
  • Druga subota u aprilu – IV Masters
  • Prva subota u junu – Svetsko prvenstvo

Učešće na takmičenjima je besplatno za članove SKA. Sva takmičenja su otvorenog tipa, nisu ograničena samo na članove. Takmičari koji nisu članovi SKA plaćaju participaciju od 400 dinara za Svetsko prvenstvo i Kviz prvenstvo Srbije, odnosno 300 dinara za Masters turnire i njihov rezultat ne ulazi na državnu rang listu.

Za razliku od takmičenja prve kategorije, na kojima se svi takmiče na jednom mestu, Masters turniri će se održavati po gradovima u kojima imamo dovoljan broj prijavljenih učesnika. U svakom od tih mesta turnir će početi u isto vreme. Pitanja će se slati brzom poštom i otvarati na 5 minuta pre starta takmičenja, a odgovori će biti poslati elektronski, na kraju rešavanja testa.

Šampion Srbije u kvizingu za sezonu 2017/2018 biće proglašen na okupljanju za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Osim ovih takmičenja čiji se rezultati zbrajaju pri formiranju državne rang liste, u novoj sezoni krećemo i sa 8 tematskih kvizova od po sto pitanja, koje ćemo organizovati poslednjeg vikenda u mesecu, počevši od septembra pa do aprila. Svaki ovakav test će sadržati 100 pitanja iz jedne oblasti po kategorizaciji Svetske Kviz Asocijacije (mediji, istorija, nauka, zabava, kultura, životni stil, sport i svet). Kotizacija za pojedinačna takmičenja će iznositi 200 dinara. Rezultati ovih testova ne ulaze u državnu listu, nego se formira posebna tabela Apsolutnih 100. U konačni zbir će ući 6 najboljih rezultata svakog takmičara.