Masters turniri

Mastersi predstavljaju seriju od četiri turnira u jednoj sezoni koje organizuje Srpska kviz asocijacija u septembru, decembru, februaru i aprilu svake godine. Turniri će se organizovati u više gradova istovremeno sa identičnim pitanjima. Ovaj vid takmičenja je uveden 2016. godine i prvi turnir takve vrste će biti održan u septembru 2016.
Učesnici se takmiče rešavanjem jednog pismenog testa od 200 pitanja iz raznih oblasti, a na raspolaganju imaju 2 puta po 60 minuta. Svaki tačan odgovor nosi jedan bod, tako da je maksimalan broj bodova na testu 200.
Svaki takmičar koji učestvuje na barem 2 od 6 velikih turnira u toku godine (Svetsko prvenstvo, Šampionat Srbije, Masters turniri) ulazi u konkurenciju za osvajanje Kupa Srbije u Kvizingu.
Prvo mesto na Svetskom prvenstvu ili na Prvenstvu Srbije nose po 100 bodova. Prva mesta na masters turnirima nose po 75 poena. Poeni ostalih takmičara se računaju u odnosu na procenat tačnih odgovora koje se imali odnosu na pobednika. Na primer, ukoliko je takmičar A pobedio na masters turniru sa 150 ostvarenih bodova, a takmičar B na istom turniru ostvario rezultat od 130, tada bi takmičar A na državnoj rang listi upisao 75 bodova, a takmičar B 130/150*75, odnosno 65 bodova.

Poeni sa takmičenja se sabiraju. Takmičaru koji je učestvovao na svih 6 turnira, računaju se bodovi sa 5 turnira na kojima je osvojio najviše bodova. Kup Srbije osvaja takmičar sa najviše bodova u toku sezone. Maksimalan broj bodova je: 100+100+3×75=425. Srpska kviz asocijacija će obezbediti nagrade za osvajače prva tri mesta.