• Народног фронта 26, Нови Сад

Календар такмичења

calendar-2017

Поштовани љубитељи квизова, и у сезони 2017/18 настављамо са такмичењима под окриљем Српске Квиз Асоцијације. Турнири који се бодују за државну листу су подељени у две категорије:

Резултати са турнира прве категорије бодују се за годишњу ранг листу са коефицијентом 1.00 а резултати са Мастерса са коефицијентом 0.75. Најслабији резултат који такмичар оствари у току сезоне се брише.

Распоред предстојећих такмичења је следећи:

  • Трећа субота у септембру – I Мастерс
  • Друга субота у октобру – Квиз првенство Србије
  • Трећа субота у децембру – II Мастерс
  • Друга субота у фебруару – III Мастерс
  • Друга субота у априлу – IV Мастерс
  • Прва субота у јуну – Светско првенство

Учешће на такмичењима је бесплатно за чланове СКА. Сва такмичења су отвореног типа, нису ограничена само на чланове. Такмичари који нису чланови СКА плаћају партиципацију од 400 динара за Светско првенство и Квиз првенство Србије, односно 300 динара за Мастерс турнире и њихов резултат не улази на државну ранг листу.

За разлику од такмичења прве категорије, на којима се сви такмиче на једном месту, Мастерс турнири ће се одржавати по градовима у којима имамо довољан број пријављених учесника. У сваком од тих места турнир ће почети у исто време. Питања ће се слати брзом поштом и отварати на 5 минута пре старта такмичења, а одговори ће бити послати електронски, на крају решавања теста.

Шампион Србије у квизингу за сезону 2017/2018 биће проглашен на окупљању за Светско првенство 2018. године.

Осим ових такмичења чији се резултати збрајају при формирању државне ранг листе, у новој сезони крећемо и са 8 тематских квизова од по сто питања, које ћемо организовати последњег викенда у месецу, почевши од септембра па до априла. Сваки овакав тест ће садржати 100 питања из једне области по категоризацији Светске Квиз Асоцијације (медији, историја, наука, забава, култура, животни стил, спорт и свет). Котизација за појединачна такмичења ће износити 200 динара. Резултати ових тестова не улазе у државну листу, него се формира посебна табела Апсолутних 100. У коначни збир ће ући 6 најбољих резултата сваког такмичара.