• Народног фронта 26, Нови Сад

Светско првенство у квизингу 2018.

Светско првенство у квизингу 2018.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Драги љубитељи квизова, пред нама је главно такмичење у сезони и оно за шта смо се интензивно припремали у претходном периоду. Као што знате, чека нас Светско првенство у квизингу. По сада већ устаљеном обичају, за овај глобални догађај резервисана је прва субота у јуну, док се истог дана надмеће преко 3000 такмичара, у преко 50 држава света.

У Србији, такмичење ће бити одржано у суботу 2. јуна у 12 часова, у згради ДПО у Старој Пазови, на Тргу Зорана Ђинђића. Подсетимо, котизација за учешће на овом такмичењу је 400 динара, за студенте 200 динара, док су чланови Српске квиз асоцијације и овога пута ослобођени плаћања.

Тест се састоји из 8 области по 30 питања и ради се у два дела. За сваки део на располагању је по сат времена, са паузом од пола сата између. Свако питање носи један поен, а такмичару се не урачунава она област коју је најслабије урадио, тако да је максималан број бодова 210. Области су: култура, забава, историја, животни стил, медији, наука, спорт и свет.
Уколико два такмичара имају исти број бодова, предност на листи имаће онај такмичар који је имао више бодова у најслабијој области (оној која му није урачуната). За више детаља о самом концепту такмичења, погледајте нашу секцију Светско првенство. Титулу од прошле године брани шестоструки светски првак, Енглез, Кевин Ешмен.

Молимо Вас да нам потврдите своје присуство, пријавом на следећем линку, а ако немате фејсбук профил, можете нам се јавити и електронском поштом.

Надамо се да ћете се одазвати нашем позиву, да ћемо се видети у великом броју, као и да ћемо поново достојно представити Србију на овогодишњем Светском првенству.

Ваша Српска квиз асоцијација

Оставите одговор