• Народног фронта 26, Нови Сад

Обавештење о питањима са Мастерс турнира

Обавештење о питањима са Мастерс турнира

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Добре вести за све оне који нису били у прилици да раде први Мастерс турнир, а желе да провере своје знање. Примерак теста са Мастерса одржаног 16. септембра можете да наручите преко фејсбук странице Српске квиз асоцијације, за шта би требало да издвојите 300,00 динара (ако сте држављанин Србије) или 3 евра ако сте страни држављанин. Оваква пракса ће бити настављена и за наредне Мастерс турнире.

Нека од питања која сте могли да видите на првом Мастерсу:

  • Које животиње се налазе у наслову чувеног мјузикла Ендрју Лојд Вебера, насталог према делу Т.С. Елиота, који је један од најдуговечнијих мјузикла, како на њујоршком Бродвеју, тако и на лондонском Вест Енду?
  • Када се код Бордоа састану Гарона и Дордоња настаје естуар, који се често погрешно назива реком … ког имена?
  • Амерички бенд „Вилсон Филипс“ основан је 1989. године од стране три даме: Чајне Филипс (Цхyнна Пхиллипс) и сестара Карни и Венди Вилсон (Царние и Њендy Њилсон). Њихов први албум, назван именом групе, из 1990. је продат у 10 милона копија, што је бенд учинило најпродаванијом женском групом до тада. Ово и није изненађење, обзиром да су њихови родитељи били чланови веома популарних америчких бендова. У којим бендовима су свирали отац и мајка Чајне Филипс – Џон и Мишел , односно отац сестара Вилсон – Брајан? (Довољно је да наведете један од два бенда)
  • Како се зове бразилски фудбалски клуб, који је изгубио практично цео тим (само три играча су преживела) у авионској несрећи 28. новембра 2016, када се због нестанка горива авион срушио у близини Медељина, у Колумбији, где је требало да се одигра реванш меч финала Копа Судамерикана против Атлетико Национала?
    За сваку нејасноћу или питање, можете нам писати на нашој Фејсбук страници.

Ваша Српска квиз асоцијација

Оставите одговор