• Народног фронта 26, Нови Сад

Мастерс турнири

Мастерси представљају серију од четири турнира у једној сезони које организује Српска квиз асоцијација у септембру, децембру, фебруару и априлу сваке године. Турнири ће се организовати у више градова истовремено са идентичним питањима. Овај вид такмичења је уведен 2016. године и први турнир такве врсте ће бити одржан у септембру 2016.
Учесници се такмиче решавањем једног писменог теста од 200 питања из разних области, а на располагању имају 2 пута по 60 минута. Сваки тачан одговор носи један бод, тако да је максималан број бодова на тесту 200.
Сваки такмичар који учествује на барем 2 од 6 великих турнира у току године (Светско првенство, Шампионат Србије, Мастерс турнири) улази у конкуренцију за освајање Купа Србије у Квизингу.
Прво место на Светском првенству или на Првенству Србије носе по 100 бодова. Прва места на мастерс турнирима носе по 75 поена. Поени осталих такмичара се рачунају у односу на проценат тачних одговора које се имали односу на победника. На пример, уколико је такмичар А победио на мастерс турниру са 150 остварених бодова, а такмичар Б на истом турниру остварио резултат од 130, тада би такмичар А на државној ранг листи уписао 75 бодова, а такмичар Б 130/150*75, односно 65 бодова.

Поени са такмичења се сабирају. Такмичару који је учествовао на свих 6 турнира, рачунају се бодови са 5 турнира на којима је освојио највише бодова. Куп Србије осваја такмичар са највише бодова у току сезоне. Максималан број бодова је: 100+100+3×75=425. Српска квиз асоцијација ће обезбедити награде за освајаче прва три места.